Lidmaatschap 

Wat kun je verwachten als lid?

Als lid ben je deel van een actieve coöperatie en wordt je heel direct betrokken bij de energietransitie van Heeze-Leende, samen maken we onze gemeente duurzamer.

Wie kunnen lid worden?

Alle inwoners en alle bedrijven in onze gemeente kunnen lid worden van energiecoöperatie OHL. Ook als school, maatschappelijke organisatie of andere instelling kun je lid worden, wij verwelkomen je graag.  .

Wat brengt een lidmaatschap?

Lidmaatschap brengt je:

  • (mede) zeggenschap over de coöperatie.
  • advies van de energiecoaches.
  • bij collectieve projecten of inkoopacties eerste recht van inschrijving  (groene stroom, isolatie, zonnepanelen en zonnedaken).
  •  activiteiten voor en door leden.
  • een netwerk van inwoners die bewust omgaan met hun leefomgeving.
  • een podium voor het uitwisselen van ervaringen, ideeën en kennis op het gebied van duurzaamheid en energie.

Wat kost het lidmaatschap?

Het lidmaatschap kost voor personen € 10,- per jaar. Organisaties (zoals een VVE, bedrijven etc.) betalen € 50,- per jaar.
Natuurlijk kunt je, als je ons wilt steunen een (extra) donatie geven. Het lidmaatschapsgeld wordt jaarlijks in de algemene jaarvergadering opnieuw vastgesteld.
Het lidmaatschap loopt van 1 januari t/m 31 december.
Je krijgt een betalingsverzoek van de penningmeester na inschrijving in het ledenregister of aan het begin van elk kalenderjaar.

Kan ik nog iets anders doen bij de coöperatie?

    Naast het lidmaatschap kun je ook actief deelnemen in een bestuursfunctie, als energiecoach, als spreker in het energiecafé of bijvoorbeeld als lid van een werkgroep.

Als je het lidmaatschap of inschrijving wilt opzeggen of je wilt afmelden voor het ontvangen van verdere informatie, stuur dan een bericht naar Ohl.secretariaat@gmail.com Je gegevens worden dan verwijderd in overeenstemming met onze privacyverklaring.