Hulp bij energie besparen

Wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? Wil je misschien een persoonlijk advies?

Je kunt meerdere dingen doen:

Let op: Een maatwerkadvies van een professionele energiecoach kost geld.
Je kunt een vakbekwame en betrouwbare energieadviseur vinden via de brancheorganisatie van energie-adviseurs of via centraalregistertechniek.nl.
Ook via de site van Milieu Centraal  kun je een betrouwbare energieadviseur  vinden.

(Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat).

Energiecoaches  van Opgewekt Heeze-LeendeEnergie besparen in huis hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt bijvoorbeeld al besparen met tochtstrips, korter douchen of de thermostaat lager zetten. Woon je in een koophuis, dan kun je grote stappen zetten met isoleren, duurzame verwarming en zonnepanelen. Maar iedereen start vanuit een andere situatie. Het ene huis is bijvoorbeeld al goed geïsoleerd, het andere heeft nog helemaal geen isolatie. Natuurlijk speelt ook je budget een belangrijke rol in je keuzes. En het maakt uit of je in een koopwoning woont of in een huurhuis.

We zijn blij met onze 8 gecertificeerde energiecoaches die klaar staan om inwoners van Heeze-Leende vooruit te helpen als het gaat om het besparen van energie en het opwekken van energie. 

Advies van een van onze energiecoaches

Hoe werkt het: een van onze energiecoaches komt bij je thuis om samen naar je huidige energiesituatie te kijken en die te bespreken. Op basis van die inzichten zal de energiecoach advies geven over maatregelen die je kunt nemen. Natuurlijk bepaalt je zelf welke maatregelen je wilt uitvoeren of laten uitvoeren. De eerste stap gaat om meten is weten, help jezelf met een goed begin en maak een afspraak met een van onze energiecoaches.

Warmtelekken laten opsporen met de warmtecamera


Het is vaak leerzaam om warmtelekken op te sporen. Want alle warmte die je huis via muren, kozijnen, ramen, het dak en kiertjes verlaat, moet je extra opwekken. Met een warmtecamera is dat soort lekken makkelijk op te sporen. Dan ontdek je op welke plek in huis je het meest met isolatie gaat besparen. Vervang je het glas door HR++ glas? Steek je je geld in dakisolatie? Of kun je misschien al veel winnen door een kier dicht te kitten?

Infraroodcamera en temperatuur in de winter
Met een infraroodcamera kun je verschillen in temperatuur opsporen. Dat is makkelijker als er grotere verschillen in temperatuur zijn. En aangezien je ‘s zomers hoogstwaarschijnlijk de kachel niet aan hebt staan, werkt het dus alleen in de winter. Energiecoöperatie OHL heeft een warmtecamera. Leden van de coöperatie kunnen op verzoek middels een energieadvies een scan laten doen met deze camera.